Skriv ut den här sidan

Anmälan

Observera att vi ännu inte tar emot anmälningar till behandlingen, men håll utkik. Under våren 2018 börjar vi erbjuda reguljär behandling för hälsoångest (hypokondri).

Så här anmäler du dig till internetbehandling för hälsoångest.

Du som bor i Stockholms län

  1. För att anmäla dig behöver du ha ett konto på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du finner mer information om hur du går tillväga genom att klicka på länken i rutan till höger.
  2. När du har loggat in på 1177.se ser du en ruta med rubriken "Övriga tjänster". Välj den och klicka på "Alla övriga tjänster". Där kan du sedan anmäla dig till den behandling du är intresserad av.
  3. För att komplettera din anmälan kommer du att få svara på ett antal formulär med frågor om dig och hur du mår.

Du som bor utanför Stockholms län 

Vi tar även emot dig som inte är folkbokförd i Stockholms län, men då kan du inte anmäla dig själv via 1177.se. Ring istället oss på telefonnummer 08 - 585 866 72.

Vad händer sen?

När du har anmält dig blir du kallad till ett läkarbesök på vår mottagning på Huddinge sjukhusområde för en bedömning av hur du mår och för att diskutera om behandlingen passar dig.

Om behandlingen bedöms passa dig startar den vanligtvis inom några dagar efter ditt läkarbesök på Internetpsykiatrin. Behandlingen pågår sedan i 13 veckor. Under tiden följs du upp med skattningar som du får göra via internet varje vecka.

Efter att behandlingen avslutats kallas du vid behov till ett uppföljande besök på mottagningen för att diskutera hur det gått. I de fall man har behov av fortsatt eller annan behandling kan vi remittera eller hänvisa vidare.

Landstingstaxa och frikort

Internetbehandlingen ingår i ordinarie behandlingsutbud vid Psykiatri Sydväst (PSV) inom Stockholms läns landsting (SLL). Om du vill kan du läsa mer genom att klicka på länken i rutan "Vad kostar det?" här till höger.

Observera!

Vi tar ännu inte emot anmälningar till behandling för hälsoångest, men håll utkik. Under våren 2018 börjar vi erbjuda reguljär behandling för hälsoångest.

Senast ändrad: 2018-01-26