Skriv ut den här sidan

Anmälan

Så här anmäler du dig till internetbehandling för insomni.

Du som bor i Stockholms län

  1. För att anmäla dig behöver du ha ett konto på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du finner mer information om hur du går tillväga genom att klicka på länken i rutan till höger.
  2. När du har loggat in på 1177.se, välj "Alla övriga tjänster" under "Övriga tjänster". Klicka sedan på "Internetpsykiatri". Därefter kan du anmäla dig till den behandling du är intresserad av.
  3. För att komplettera din anmälan kommer du att få svara på ett antal formulär med frågor om dig och hur du mår.

Är du intresserad av att delta i en studie där det förutom behandling ingår extra mätningar av sömnen med så kallad polysomnografi så läs mer via länken ”Sömnproblem - nationell studie” här till höger. För den studien krävs inga besök på Huddinge sjukhus eller något konto på 1177.se.

Du som bor utanför Stockholms län

Vi tar även emot dig som inte är folkbokförd i Stockholms län, men då kan du inte anmäla dig själv via 1177.se. Ring istället oss på telefonnummer 08 - 123 482 88. Du behöver kunna komma på ett läkarbesök hos oss.

Just nu pågår också ett forskningsprojekt där både bedömning och behandling genomförs på distans. Läs mer via länken ”Sömnproblem - nationell studie” här till höger. För denna studie krävs inget konto på 1177.se.

Vad händer sen?

När du har anmält dig blir du kallad till ett läkarbesök på vår mottagning i Flemingsbergs centrum (nära Huddinge sjukhus) för en bedömning av hur du mår och för att diskutera om behandlingen passar dig.

Om behandlingen bedöms passa dig startar den vanligtvis inom några dagar efter ditt läkarbesök på Internetpsykiatri. Behandlingen pågår sedan i 9 veckor. Under tiden följs du upp med skattningar som du får göra via internet varje vecka.

Efter att behandlingen avslutats kallas du vid behov till ett uppföljande besök på mottagningen för att diskutera hur det gått. I de fall man har behov av fortsatt eller annan behandling kan vi remittera eller hänvisa vidare.

Landstingstaxa och frikort

Internetbehandlingen ingår i ordinarie behandlingsutbud vid Psykiatri Sydväst (PSV) inom Stockholms läns landsting (SLL). Om du vill kan du läsa mer genom att klicka på länken i rutan "Vad kostar det?" här till höger.