- Kognitiv beteendeterapi (KBT)
- Så här går det till
- Anmälan
- Depression
- Dysmorfofobi (BDD)
- Hälsoångest
- Magproblem (IBS)
- Orosproblem (GAD, ORIGAMI-studien)
- Paniksyndrom
- Social fobi
- Sömnproblem (insomni)
- Tvångssyndrom (OCD)
- Stödprogram
- Avgifter och högkostnadsskydd
- Behandling
- Befintlig sida: Stödprogram
Stödprogram
Internetpsykiatri erbjuder även stödprogram, som alltså inte är behandlingar, till allmänheten. Stödprogrammen innehåller information, stöd och råd kring vanliga problem och bygger på kognitiv beteendeterapi eller andra evidensbaserade metoder.
Stödprogrammen kan vem som helst ta del av utan remiss eller bedömningsbesök hos enheten. De finns som öppna moment i Stöd och Behandling via 1177 Mina vårdkontakters e-tjänster.
Stödprogrammen innehåller ofta metoder som kommer från KBT-behandlingar men dessa program är inte fullständiga behandlingar och du som användare har ingen kontakt med oss på Internetpsykiatri under tiden du använder programmet. Du har inte en behandlande psykolog och du har inte ett bedömningssamtal innan. Fördelen är att du själv kan starta programmet omedelbart utan att vänta på besök, och att det blir helt kostnadsfritt oavsett om du har frikort eller inte då du inte har några vårdkontakter hos oss på Internetpsykiatri.
1. För att starta ett Stödprogram dig behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja eID Plus.
2. Med hjälp av din e-legitimation loggar du in på 1177:s plattform Stöd och Behandling (SoB), där du kan starta det Stödprogram som du är intresserad av. Programmen innehåller ett antal formulär med frågor om dig och om hur du mår, men övervakas inte av vårdpersonal. Informationen som samlas in används endast i utvärderingssyfte.